Koraal Groep biedt 350 nieuwe banen in de zorg

19-12-2016
Koraal Groep biedt 350 nieuwe banen in de zorg
De werkomgeving voor de medewerkers bij Koraal Groep is zonder meer uitdagend. "Bij ons ga je niet voor een baan, maar voor een loopbaan", benadrukken Ronald Counet, hoofd P&O Koraal Groep, en Wim Swaak, directeur bij Maasveld, één van de Koraal Groep-stichtingen. De komende twee jaar heeft Koraal Groep zo’n 350 nieuwe medewerkers nodig. "Er is sprake van een duidelijke krapte op de arbeidsmarkt voor de specialistische zorg en begeleiding, voor de vraag naar zorgverlening van onze cliënten. We zoeken goed opgeleide mensen op mbo- en hbo-niveau met een verpleegkundige achtergrond of met Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarbij

zijn we op zoek naar instromers, mensen met ervaring in de zorg en eventuele zij-instromers."

Koraal Groep gaat de komende twee jaar dus actief op zoek naar 350 nieuwe medewerkers. Natuurlijke uitstroom op grond van leeftijd, verloop van medewerkers, maar ook minder instroom vanuit de mbo- en hbo-opleidingen vormen de aanleiding voor deze uitdagende zoektocht naar talent dat met onze cliënten wil werken.

Het gaat om een heel kwetsbare groep mensen binnen onze maatschappij, beamen Ronald Counet en Wim Swaak. "Juist de uiterst diverse problematiek van onze cliënten maakt het werkveld bij Koraal Groep zo uitdagend. Neem nou de doelgroep met een meervoudige, ernstige problematiek. Deze heeft niet alleen verzorging nodig, maar ook begeleiding en behandeling. Gedragsdeskundigen, artsen, psychiaters, groepsbegeleiders en overige behandelaren begeleiden onze cliënten intensief."

Nieuwe medewerkers kunnen hun kennis en competenties volledig tot ontwikkeling laten komen in het werken met onze cliënten. Uitdagend is het werken in multidisciplinaire teams, waardoor eigen kennis en ervaring aan die van andere professionals en behandelaren worden gekoppeld. Zo ontstaat van nature een leerklimaat voor onze medewerkers, benadrukken Ronald en Wim. ‘Elke dag is anders, het gedrag van onze cliënten verschilt ook van dag tot dag. Ze kunnen plots onbegrepen gedrag laten zien naar medebewoners maar ook naar medewerkers. Omdat jij eigenaar bent van het zorgproces rondom deze cliënten, heb je direct invloed op de begeleiding en ondersteuning van deze cliënten, met als doel hen zo normaal mogelijk te laten functioneren.’

Artikel in Nummer 1
Bovenstaande tekst komt uit het artikel 'Koraal Groep biedt volop groeikansen voor 350 nieuwe medewerkers in de zorg' dat onlangs in tijdschrift Nummer 1 verscheen.
 Klik hier om het volledige artikel te lezen...

Actuele vacatures
Heeft u interesse in een baan, leerplek of stage bij één van de stichtingen van Koraal Groep of bij de concernstichting?
 Klik hier om het actuele vacatureoverzicht te bekijken...

Deel deze pagina op