Officiële onthulling locatie Bredero

23-03-2017
Officiële onthulling locatie Bredero Pechtold
Op 1 februari is de totaal gerenoveerde locatie Brederostraat 35 van Het Brederocollege officieel onthuld. De openingshandeling werd verricht door Alexander Pechtold (fractievoorzitter D66), Miriam Haagh (wethouder Zorg, Onderwijs en Dienstverlening gemeente Breda) en leerlingen van Het Brederocollege.
Officiële onthulling locatie Bredero

Na de openingshandeling volgde een tafelgesprek tussen leerlingen, Alexander Pechtold en Paul van Meenen, onderwijs-woordvoerder van D66. De leerlingen vertelden zeer enthousiast over wat de begeleiding van Het Brederocollege voor hen betekent. En hoe dat bijdraagt aan het halen van mooie resultaten. Eén van de leerlingen vergeleek de ondersteuning van school met het harden van metaal. "Het metaal, dat ben ik zelf. Alles wat ik meemaak of heb meegemaakt, dat is het vuur. En de school, dat is de blusbak. Zodat je, ondanks alle ellende die je wellicht hebt meegemaakt, naar een prettige plek kunt gaan waar je jezelf kunt zijn en beter kunt worden." Na het tafelgesprek verzorgden de leerlingen een rondleiding door het gebouw voor alle belangstellenden. Kortom: een mooi onderwijsfeestje. Een sfeerimpressie van deze heuglijke dag kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Officiële onthulling locatie Bredero

Meer over Het Brederocollege
Het Brederocollege, onderdeel van Het Driespan, biedt VMBO en HAVO aan leerlingen met expliciete sociaal- en/of emotionele problematiek. De school werkt met hart en expertise aan gedifferentieerde en gespecialiseerde onderwijsondersteuning. Dit vanuit het ideaal om de leerlingen te inspireren, te activeren en hen ‘nieuwe’ kansen te bieden.

Met de officiële onthulling werd stilgestaan bij het feit dat de locatie – na een ingrijpende verbouwing van drie jaar – voldoet aan alle eisen die aan een middelbare school voor Speciaal Onderwijs mogen worden gesteld. Voor nu en in de toekomst. De verbouwing werd gedurende de afgelopen drie jaar voornamelijk tijdens de schoolvakanties uitgevoerd, om het onderwijs zo min mogelijk te verstoren. De laatste fase is afgelopen zomervakantie 2016 afgerond

Meer informatie
 Klik hier om het volledige artikel als pdf te downloaden

Deel deze pagina op