School De Fakkel gaat aan de slag met het aanleren van gedragsverwachtingen!

06-04-2017
Op maandag 20 maart werd bij school De Fakkel (onderdeel van Koraal Groep-stichting Het Driespan) de aftrap gegeven voor het project ‘School Wide Positive Behavior Support’ (SWPBS). Een driejarig traject, waarbij de leerkrachten en de leerlingen op een positieve manier leren om aan de slag gaan met het aanleren van gedragsverwachtingen.

Deze gedragsverwachtingen hebben te maken met de thema’s respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. De gedragsverwachtingen zijn in verschillende ruimtes binnen de school gevisualiseerd. Wekelijks worden specifieke gedragslessen aangeboden, zodat de leerlingen weten wat er van hen wordt verwacht. Het leuke aan het hele SWPBS-traject is dat leerlingen worden gestimuleerd om dit gedrag te laten zien. Dit wordt bekrachtigd met middels een armbandje: ‘You never know when you get a surprise.’

Het project werd gelanceerd met verschillende workshops, waarbij je een fotostrip kon maken, kon rappen of creatieve opdrachten kon uitvoeren. De workshops stonden allemaal in het teken van de verschillende gedragsverwachtingen. Aan het einde van de dag mochten de leerlingen hun eindproduct presenteren. Ook heeft muziekmeneer Ronald een speciaal Fakkel-lied gemaakt voor dit project.

De komende weken wordt er gewerkt aan de gedragsverwachtingen in de gangen en op de trappen. De eerste armbandjes zijn al verdiend!

Deel deze pagina op